La Cantina di Santadi

La Cantina di Santadi is onze huisleverancier voor typische Sardijnse wijnen. Dit wijnhuis is in 1960 opgericht met een passie voor het produceren van kwaliteitswijnen en respect voor de plaatselijke tradities in de agricultuur. Het wijn huis is te vinden in het zuid-weste van Sardinië, ook wel bekend als de Sulcis. 

De enorme passie voor de traditionele vinificatie in combinatie met de modernste technieken heeft geleidt tot de productie van enkele uitstekende wijnen. Elke wijn is een eerbetoon aan de plaatselijke druivensoort: carignano, vermentino en nuragus.

De wijnen zijn onderverdeeld in classics en excellence wijnen. Waar de classics perfect zijn om mee tot rust te komen na intensieve dag of te genieten van uw vrije dag. Kunnen de excellence wijnen het best worden gecombineerd met een een bijpassend gerecht. Om u hierover te adviseren  is een korte beschrijving bij iedere wijn te vinden. Voor meer advies kunt u altijd terecht bij het enthousiaste team van Il Tonno Rosso. 

huiswijnen

Onda rossa

€ 30,00

Onda rossa

€ 30,00
5 liter

Onda Bianca

€ 30,00

Onda Bianca

€ 30,00

5 liter

Onda Rosa

€ 30,00

Onda Rosa

€ 30,00
5 liter

Classic Rode wijnen

85% Monica & 15% Carignano

De Antigua is een soepele wijn met subtiele tonen van bosvruchten.

Carignano

De Grotta Rossa is een elegante volle rode wijn met een intense fruitig aroma. Deze combinatie van aroma en smaakpallet maakt de wijn zeer geschikt voor bereidingen met gevogelte.

Classic Witte Wijnen

85% Vermentino & 15% Nuragus

Deze wijn met frisse aroma’s heeft een pallet met aantrekkelijke minerale tonen. Wanneer deze wijn goed gekoeld wordt geserveerd is het zeer geschikt als aperitief.

Vermentino

Appel - Citrus vruchten

Nuragus

Fruitig - Vettig

Excellence Rode wijnen

90% Cannonau & 10 % Carignano

De Noras is uitermate geschikt om te serveren bij gerechten bestaande uit geroosterd vlees of vis. Het warme smaakpallet met intense tonen van tannine en de mediterrane geuren passen perfect bij dergelijke gerechten.

Carignano

Deze diep robijnrode wijn heeft een vol smakenpallet met een lange aromatische afdronk waarin fruitige tonen van bosvruchten en vanille worden herkent. Deze wijn kan worden gecombineerd met de lichtere gerechten met rood vlees.

Carignano

Fruitig - Bloemig - Vanille - Zwarte peper

Carignano & Bovaleddu

Pruimen - Jeneverbes - Tobacco - Chocolade - Warm - Elegante tannines

Excellence Witte WIjnen

Vermentino & Chardonnay

Exotische vruchten - Vettig - Banaan

Classic Rosé

Carignano

Deze fruitige rosé met elegante aroma’s van bosbessen en aardbeien heeft een lange harmonieuze afdronk.